Bajnay Beáta

Bajnay BeátaA versenytánc műfajából érkeztem a flamencóba, több mint 20 éve. Szerelem ez, amiről “Papírom” ugyan nincs, de magával ragadott a műfaj a legelső találkozásunkkor és egyszerűen szeretem csinálni. És ugyan a nehezebb utat választottam benne, de a saját utamat járom. Minden, amit tudok, azt az élet adta, írta rám, égette tapasztalatok által belém. Ahogy haladtam az önismeretben, úgy alakult, formálódott ki saját stílusom. 2005. óta használom az Aldebaran Kompánia nevet, bármit csinálok, e név alatt fut. Leginkább az alkotás folyamata érdekel. Hogyan lesz a felbukkanó ihletből, szárba szökkent ötlet, amit a szűnni nem akaró, sürgető csinálási vágy hajt, fűt és űz fáradhatatlanul a megvalósításig.

fotó: Molnár Beatrix


Bencsik Andi

Bencsik Andi

Szeretem a ruhákat, mindig is szerettem... Ruhákat alkotok, tervezek, készítek. Erre vagyok predesztinálva- ez most már teljesen biztos. Az anyagok tapintása, színei és mintái - ruhák formájában képekké kúsznak a fejembe. Úgy látom ezeket belül, mint egy mozgó filmet- igen, mozognak - mint az emberek a hétköznapokban, vagy mint egy színész, előadó a színpadon - és táncolnak is, mint egy táncos - vagy csak lebegnek a térben arra várva, hogy valaki életre keltse azokat és a karakterrel eggyé váljon, mert a karakter együtt él a ruhával és a ruha együtt él a karakterével. Ezek nem trendek, hanem érzések, intuíciók melyek ruhákat öltve jelennek meg, így erősítve a személyiséget és azt a pillanatot, amely egy vizuális élményt formálva, érzékszerveinken keresztül érzelmeket vált ki belőlünk.


Bucsás Györgyi Anikó

Bucsás Györgyi AnikóFlamenco táncos és tánctanár vagyok, több mint húsz éve élek ebben a műfajban. 2008-ban fogtam magam és majd' három évre Jerez de la Fronterába, a flamenco egyik bölcsőjébe költöztem. Az akkor átéltek az egész lényemet formálták - nem csak táncosként. Ám saját borostyán-létemben a kihívásokat, fájdalmakat, feladatokat mindig egyféleképp tudtam csak feldolgozni - flamencót táncolva.

fotó: Molnár Beatrix


Gether-Tóth Márta

Gether-Tóth Márta"A tánc maga a szabadság."

12 éves koromban a kaposvári Somogy Táncegyüttesben kezdtem el a néptáncot Mosóczi István kezei alatt. Később két évig a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszhattam csoportos szereplőként. Innen Foltin Jolán meghívására a Honvéd Táncszínházba kerültem, ahol 13 évig hivatásszerűen művelhettem azt, ami az életem, a táncot. Ma már civil pályán dolgozom, de visszahívott a színpad és itt vagyok, mert a lelkemben örökké táncos maradok.

fotó: Molnár Beatrix


Kiss Gergely Pekka

Kiss Gergely

A Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem néptánc-színházi tánc tagozaton, majd onnan a Honvéd Táncszínházhoz kerültem. Mellette több helyen tanítottam néptáncot, gyerekcsoportoknak és felnőtteknek egyaránt. 2009-től majd tíz évig voltam tagja a Netz Táncprodukciónak, amelyben táncszínházi és utcaszínházi előadásokban ötvöztük az autentikus népi kultúrát és a modern világ „elvárásait”. 2018-ban végeztem a MTE néptánctanár mesterszakán.

fotó: Molnár Beatrix


Makró - Kara Dávid és Skribek Anikó

Makro2018-as városligeti gerilla partykból spontán égéssel alakult VJ páros vagyunk. Performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel és workshopokkal kísérletezünk: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri események helyszíneiről gyűjtögetett természeti formákból építkezünk. Közösségi vetítések, interaktív mozik, szabadtéri workshopok, "Makró"szkópikus kísérletek jellemeznek minket.


Molnár Beatrix Mexi

Molnár Beatrix Mexi Számomra minden tánc, mozgás és színek. Szeretek táncolni. A fényképeimen is ezt teszem, vizuálisan táncolok, avagy utazom a színeken és ritmusokon át. Fotózás közben akkor áll össze a kép, mikor egybeolvadunk a zene, a táncos, a pillanat és én. Akkor nyomom meg a gombot, amikor érzem, hogy mindez összeáll bennem. Olyankor minden egy.


Mórocz Eszter

Mórocz EszterA tánc és a sport gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben. A versenyeknek és fellépéseknek köszönhetően rengeteg helyre eljuthattam, ahova máskülönben esélyem sem lett volna. A világjáráson túl a tánc a belső utazás eszköze is, valamint lehetőséget ad arra, hogy átéljek olyan helyzeteket, amelyek a saját életemben nem fordultak elő. Érdekesnek tartom a tánc technikák sokszínűségét, és általában igyekszem ötvözni a tanult stílusokat, keresve ezzel mindig az adott karakter megformálásához a legmegfelelőbb kifejezési eszközt.

fotó: Timaffy Péter


Urbán Henriett

Urbán HenriettUrbán Henriett vagyok, táncművész és táncpedagógus. A kortárs tánc adja az önkifejezési formát, amellyel látom a világot, és amellyel mások felé a legönazonosabban megnyilvánulok és adok. Az utóbbi időben elkezdtem színészekkel dolgozni, emellett legnagyobb inspirálóm a zene.

fotó: Molnár Beatrix